Prieškalėdinis laikotarpis darželyje visada kupinas laukimo, įvairiausių darbų ir naujų įspūdžių. Kalėdinę nuotaiką vaikai pajuto jau gruodžio pradžioje, gamindami kartu su tėveliais ir grupių auklėtojomis puošnius popierinius namelius. Taip gimė kalėdinių namelių paroda, džiuginanti visą šventinį laikotarpį.

O darželio kalėdinėse dirbtuvėlėse mamytės kartu su auklėtojomis dekoravo putų polisterolo burbulus, kuriais papuošė laiptines. Esame labai dėkingi toms mamytėms, kurios skyrė savo laiką namelių ir burbulų gaminimui.

Darželyje taip pat svečiavosi edukacinė programa “Robotukas nykštukas Tukas”. “Meškučių” ir “Žuvyčių” grupių vaikučiai susidomėję stebėjo, kaip nykštuko rūbais vilkintis robotukas atlieka įvairius judesius rankytėmis, vaikšto, pats atsisėda ir atsistoja, kalba. Jis net suvaidino su lėlėmis ant pagaliukų kalėdinę pasakaitę. Prieš atsisveikindamas Tukas padovanojo visiems po saldainiuką ir palinkėjo gerų Kalėdų.

Darželio vaikai su nekantrumu laukė Kalėdų Senelio dovanų. “ Meškučių”, “Žuvyčių” ir “Žvaigždučių” grupių vaikams jas atnešė linksmas Kalėdų Senelio padėjėjas – Zuikis. Už šį personažą esame dėkingi Kulautuvos laisvalaikio salės organizatorei Andželai Mickutei.

“Žvaigždučių” ir “Varpelio” grupių vaikai dar vyko į Kauno lėlių teatro spektaklį “Kalėdinis Sniego Senio sapnas”.

Gruodžio 21d. “Žvaigždučių” gr. vaikai pasipuošė miško žvėrelių kaukėmis ir rodė kalėdinę programėlę tėveliams. O “Varpelių” gr. vaikučiai kalėdinės vakaronės metu ne tik dainavo ir šoko, bet ir padovanojo tėveliams savo kurtą spektakliuką “Nykštukai milžinai”.

Kaip gera turėti tokią nuostabią šventę, kaip Kalėdos, su mirksinčiomis lempelėmis, ryškiaspalviais papuošimais ir įspūdingais renginiais!

 

x